Biologisch geitenvoer

Onze paarden, geiten en kippen vitaal met biologisch voerBiologisch geitenvoer: daar kies je natuurlijk voor! Biologisch geitenvoer van Bio-Ron is gemaakt van hele granen en zaden (in tegenstelling tot rest-producten) van gecontroleerde biologische kwaliteit: ze zijn geteeld zonder gebruikmaking van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ze voldoen aan het eko-keurmerk (skalnummer: 001155, C. Kruyt Veevoeders). Deze biologische granen en zaden brengen vitaliteit, diversiteit en structuur in de voeding van je (dwerg-)geit.

 

Biologisch geitenvoer, samenstelling:

 

EKO geitenopfok korrel

97,0% producten van biologische herkomst. Aanvullend brok EKO mengvoeder voor geiten. Gemaakt van alleen hele granen en zaden. Tarwe EKO, gerst EKO, maïs EKO, luzerne 14/16 EKO, lupinezaad EKO, triticale EKO, sojaschilfers EKO, tarwegries EKO, melasse EKO, rundvee Cruyt, krijt, MonoCaFos., vitaminemix.

Verpakking: 25 kg

 

Biologisch geitenvoer: voeradvies

Biologisch geitenvoer voor onze dwerggeitjesBiologische geitenkorrel is aanvullend voer voor geiten. Hoofdbestanddeel van het dieet voor geiten is uiteraard ruwvoer: gras (liefst lang en gevarieerd, kies als het kan voor een kruidenwei!) of hooi van een goede kwaliteit.

Om meer diversiteit te bieden in de voeding van je geit, of als je geen voorstander bent van korrels, kan je er ook voor kiezen de Bio-Ron muesli en/of ruwe spelt te voeren.
Zijn je geiten niet van jongs af aan gewend hele granen te eten, dan is het aan te raden dit rustig op te bouwen. Hoe meer structuurrijk het gras en/of hooi is dat je geiten krijgen, hoe sneller het wennen aan granen zal gaan.
Onze eigen dwerggeitjes zijn trouwens ook dol op de (uiteraard biologische) granenmix die we onze kippen geven, en verteren dit prima!

Stel verder altijd een zoutblok, bijvoorbeeld een Himalaya liksteen, ter beschikking voor de natrium-behoefte, en natuurlijk altijd vers water. Als alternatief voor een zoutblok, kan je ook een extra waterbak aanbieden, met daarin opgelost wat Keltisch zeezout.

Is er een reden om je geit extra vitaminen te geven, dan is de nieuwe Bio-Chi voor grazers een goede keuze. Dit is een geheel natuurlijke vitaminen- / mineralenbooster met kruiden.

Heeft een geit gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld aanhoudende diarree of vacht- / huidproblemen, dan kan het wenselijk zijn een natuurlijk supplement aan het voer toe te voegen, zoals Bokashi, Veendrenk of Moeder Aarde.

 

Prijzen, adres en contact opnemen

Zie onze prijslijst voor alle produkten, prijzen en verpakkingsgrootten. Neem contact met ons op per telefoon of email voor meer informatie of een afhaalafspraak.

 

Print Friendly, PDF & Email