Biologisch schapenvoer

Biologisch schapenvoer: daar kiest je schaap natuurlijk voor! Biologisch schapenvoer van Bio-Ron is gemaakt van hele granen en zaden (in tegenstelling tot restproducten) van gecontroleerde biologische kwaliteit: ze zijn geteeld zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ze voldoen aan het eko-keurmerk (skalnummer: 001155, C. Kruyt Veevoeders). Deze biologische granen en zaden zorgen voor vitaliteit, diversiteit en structuur in de voeding van je schaap.

 

Biologisch schapenvoer, samenstelling:

 

EKO schapenbrok

97,0% producten van biologische herkomst. Aanvullend brok EKO mengvoeder voor schapen. Gemaakt van alleen hele granen en zaden. Maïs EKO, luzerne 14/16 EKO, lupinezaad EKO, haver EKO, tarwe EKO, sojaschilfers EKO, gerst EKO, tarwegries EKO, zonnepitsch. EKO 90, melasse EKO, krijt, Fx. schapen, magnesium-oxide, MonoCaFos., zout.

Verpakking: 25 kg

 

Biologisch schapenvoer: voeradvies

Biologisch schapenvoer voor onze schapenBiologische schapenbrok is aanvullend voer voor schapen. Hoofdbestanddeel van het dieet voor schapen is uiteraard ruwvoer: gras (liefst lang en gevarieerd; kies als het kan bijvoorbeeld voor een kruidenwei) of hooi van een goede kwaliteit.

Om meer diversiteit te bieden in de voeding van je schaap, of als je liever geen brok voert, kan je er ook voor kiezen de Bio-Ron muesli en/of ruwe spelt te geven.
Als je schapen niet van jongs af aan al gewend zijn hele granen te eten, dan is het aan te raden dit rustig op te bouwen. Hoe meer structuurrijk het gras en/of hooi is dat je schapen als ruwvoer krijgen, hoe sneller het wennen aan granen zal gaan.

Stel daarnaast een zoutblok, bijvoorbeeld een Himalaya liksteen, ter beschikking voor de natrium-behoefte, en natuurlijk altijd vers water. Als alternatief voor een zoutblok, kan je ook een extra waterbak aanbieden, met daarin opgelost wat Keltisch zeezout.

Is er een reden om je schaap extra vitaminen te geven, dan is de nieuwe Bio-Chi voor grazers een goede keuze. Dit is een volledig natuurlijke vitaminen- / mineralenbooster met kruiden. Omdat de dieren deze brokjes zo lekker vinden, zijn ze heel eenvoudig uit de hand te voeren.

Heeft een schaap gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld aanhoudende diarree of vacht-/huidproblemen, dan kan het wenselijk zijn een natuurlijk supplement aan het voer toe te voegen, zoals Bokashi, Veendrenk of Moeder Aarde.

 

Prijzen, adres en contact opnemen

Zie onze prijslijst voor alle produkten, prijzen en verpakkingsgrootten. Neem contact met ons op per telefoon of email voor meer informatie of een afhaalafspraak.

 

Print Friendly, PDF & Email