Biologisch paardenvoer

Biologisch paardenvoer, samenstelling per soort:

 

Bio-Ron Brok Plus

Paardenvoer gemaakt van uitsluitend hele granen en zaden.
Ruwe spelt, tarwe, gerst, maïs, zonnebloempitten, lijnzaad, plantaardige olie, Keltisch zeezout, EM-zout, bentoniet, lava, biotine, vitamine E en vitaminen mineralen pre-mix voor paarden, selenium, magnesium-oxide, magnesium-citraat.

Verpakking: 20 kg

 

Bio-Ron Granenmix

Biologisch paardenvoer: Bio-Ron granenmix100% biologische granenmix, zonder toegevoegde vitaminen en mineralen.
42% haver, 26% gerst, 11,5% tarwe, 18% maïs, 2,5% zonnebloempitten en een klein beetje sojaolie tegen het stof.

Verpakking: 20 kg

 

Bio-Ron Ruwe Spelt

Eerste kwaliteit ruwe spelt, zeer goed geschoond. Spelt is een zogenaamde zachte tarwesoort, zeer goed opneembaar en rijk aan cellulose (dus structuurrijk) en natuurlijke vitaminen.
Spelt is een wintertarwe die langer op het land staat, dus vooral rustig moet groeien en geen hoge bemesting verdraagt.
Spelt is een zogenaamd oergraan en wordt door vrijwel alle paarden zeer goed verdragen!

Verpakking: 20 kg Bio-Ron Ruwe Spelt

 

Bio-Ron haver

De haver van Bio-Ron bestaat uit pure hele granen, zonder toevoegingen en uiteraard 100% biologisch. Deze haver is niet geplet, het pletten van granen heeft namelijk alleen nut als je dit doet kort voor het voermoment. Na het pletten loopt de voedingswaarde van graan al snel terug, en er kan zelfs een moment komen dat het, door te veel oxidatie, belastend wordt.

Verpakking: 20 kg gele haver
Verpakking: 20 kg zwarte haver

 

Bio-Ron Muesli

Samengesteld uit 16 waardevolle plantaardige ingrediënten, granen, zaden en luzerne. In zomer- en winterversie, volgens de Chinese elementenleer samengesteld.

Zomerversie:
20% tarwe, 20% kernbrok, 17,5% spelt, 12,5% gerst, 10% haver, 10% luzernebrok, 5% maïs, 5% zonnebloempitjes.
Kernbrok zomer: boekweit, gierst, rogge, lijnzaad, sesamzaad, zoete rijst, amaranth, quinoa en johannesbrood, bentonit, lava en Keltisch zeezout.

Winterversie:
20% gerst, 20% kernbrok, 17,5% spelt, 15% luzernebrok, 12,5% haver, 8% tarwe, 2% maïs, 5% zonnebloempitjes.
Kernbrok winter: groene erwten, linzen, rode rijst, bruine rijst, rogge, gierst, sesamzaad, witte bonen, lijnzaad, johannesbrood, bentonit, lava en Keltisch zeezout.

Verpakking: 20 kg

 
 
Wil je in aanvulling op de samenstelling van het paardenvoer die hierboven is vermeld, ook de gemiddelde gehalten / inhoudsstoffen van de Bio-Ron biologische paardenvoeders weten: daarvoor verwijzen we je naar de site van Bio-Ron.

 
Zie onze prijslijst voor al onze produkten, prijzen en verpakkingsgrootten. Neem CONTACT met ons op per telefoon of email voor meer informatie of een afhaalafspraak.

 

Biologisch paardenvoer: algemene informatie

Biologisch paardenvoer: voorraad van Atargatis - Voorne-Putten, Zuid-HollandBiologisch paardenvoer van Bio-Ron is gemaakt van hele granen en zaden (in tegenstelling tot rest-producten) van gecontroleerde biologische kwaliteit: ze zijn geteeld zonder gebruikmaking van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ze voldoen aan het eko-keurmerk (skalnummer: 026028, BioRon Veevoeders).
Biologische granen en zaden brengen vitaliteit, diversiteit en structuur in de voeding van je dier, en zijn daardoor een waardevolle aanvulling op het ruwvoer.

Bio-Ron biologisch paardenvoer bevat geen vul- en conserveermiddelen (zoals soja, meel, gries, pulp) en geen restanten van landbouwgif of genetisch gemanipuleerde producten (gmo’s). Alle Bio-Ron voersoorten worden zonder melasse bereid!

Pure voeding past bij het wezen van het paard, omdat het paard het zo ook in de natuur zou vinden. Vanuit geschikte voeding ontstaat een optimaal darmmilieu en daarmee ook een optimale opnamecapaciteit. Dit kan betekenen dat van biologisch paardenvoer 25% tot 50% minder gevoerd hoeft te worden t.o.v. wat je gewend bent van gangbare varianten.

 
De Bio-Ron diervoeders zijn verpakt in een eenvoudige bruine verpakking van ongebleekt gerecycled papier met minimale opdruk.

 

Biologisch paardenvoer op het menu van je paard / pony

Biologisch paardenvoer als aanvulling op ruwvoer - Atargatis, Voorne-Putten ZHAlles begint uiteraard met een goede kwaliteit ruwvoer: lang gras en/of hooi, liefst zo gevarieerd mogelijk en met een diversiteit aan kruiden. In combinatie met een goede kwaliteit zoutblok geef je in principe alles wat een paard nodig heeft. Voor de diversiteit en naar behoefte kan je er voor kiezen dit aan te vullen met krachtvoer in de vorm van biologisch geteelde granen.

Alle soorten Bio-Ron biologisch paardenvoer zijn geschikt voor alle paarden: zowel veulens, opfokpaarden, volwassen paarden, drachtige merries, hengsten, hobbypaarden als sportpaarden.

Zie ook ons algemeen voeradvies voor paarden en pony’s voor te voeren hoeveelheden en eventuele (tijdelijke) aanvulling met natuurlijke supplementen.

Bij het omschakelen van “gewoon” paardenvoer naar (uiteindelijk, als je dat wilt) de biologische hele granen is het in veel gevallen aan te raden te beginnen met de Bio-Ron brok, eventueel afgewisseld met de Bio-Ron muesli. Vervolgens kan je bijvoorbeeld de muesli mengen met spelt en gaan afwisselen met de hele granen.

Dit overgangsproces, waarin de darmen wennen aan het verteren van hele granen, kan je ondersteunen met Bokashi en/of Veendrenkstof. Deze producten helpen uitstekend om de darmflora in balans te houden en een goede opname mogelijk te maken.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen gewoon de Bio-Ron brok te blijven geven, ook deze is gemaakt uit hele granen en zaden van biologische kwaliteit, zonder melasse.

 

Print Friendly, PDF & Email